• آمازون یار
  • آموزش دوره‌های تخصصی
  • علی احمد‌یار
youtube
AMZ-Yar Channel Click to Subscribe
ما را در شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید
amazon

چگونه نام تاثیرگذار برای برند خود در آمازون پیدا کنیم؟

  • 440 بازدید
Rate this post

مقدمه

موضوع بحث امروز ما موضوع بی نهایت مهم انتخاب اسم برند است. به نظر شخص من یکی از بزرگترین هدف هایی که هر فروشنده می بایست از فروش محصول در آمازون برای خود داشته باشد برندینگ یا ساخت برند است. به این شکل است که هر کاری که ما انجام می دهیم و هر هزینه ای که در این زمینه می کنیم در نهایت برای ما به یک سرمایه تبدیل شود. یکی از نخستین اقدام هایی که برای برندینگ و ساخت یک برند می بایست صورت گیرد انتخاب نام برای آن است. در این ویدیو قرار است تجربیات و مطالعاتی که طی این سالهای حضور در آمازون در این زمینه به دست آورده ام را به شما انتقال دهم و کمک کنم که بهترین و تاثیرگذارترین نام را برای برند خود انتخاب کنید. اما پیش از شروع درخواست میکنم که در صورتی که دوره رایگان فروش در امازون من علی احمدیار را هنوز ندیده اید، حتما به یوتیوب یا وب سایت من مراجعه کرده و این دوره را از دست ندهید.

مرحله های انتخاب نام تاثیر گذار و مناسب برای یک برند

اولین چیزی که هر کس از کسب و کار شما می شنود نام آن است. پس در شروع کار انتخاب اسم برای یک کسب و کار از اهمیت فوق العاده ای برخوردار است و در صورتی که این پروسه به بهترین شکل ممکن انجام شود می توانیم در قدم های بعدی برندینگ را به خوبی برای کسب و کارمان پیاده سازی کنیم و گامهایی به سوی موفقیت برداریم. در ادامه مرحله هایی را می بینید که می توانند در انتخاب یک نام تاثیرگذار به شما کمک کنند. این مرحله ها به شرح زیر هستند:

مراحل انتخاب نام برند در آمازون

1. طوفان فکری

2.حسی که این نام انتقال می دهد

3. ویژگی های یک نام خوب

4.چک کردن نام انتخابی

در بخش های بعدی مفصلا به این مرحله ها می پردازیم.

  1. طوفان فکری

نخستین چیزی که برای انتخاب اسم به آن نیاز داریم طوفان فکری است. منظور از طوفان فکری (Brainstorm) این است که یک قلم و کاغذ برمیداریم و هرآنچه را که به ذهنمان می رسد روی کاغذ یادداشت میکنیم فارغ از اینکه آیا واژه ها و عبارت های نوشته شده معنی دار هستند یا خیر. حتی از کلمات خنده دار، بی معنی، جدی و خشک و … هم نمیگذریم و آنها را هم یادداشت میکنیم. باید هر چیزی را که در آن لحظه به ذهنمان می آید روی کاغذ بیاوریم. طوفان فکری را حتی می توانیم چند نفره هم انجام دهیم. برای این که بتوانیم به این پروسه نظم داده و آن را تحت کنترل درآوریم بهتر است که از این موضوعات بهره ببریم:

طوفان فکری در انتخاب نام برند

1- ویژگی های شخصی شما

 نخستین موردی که در برین استورم می تواند به شما کمک کند ویژگی های شخصی تان است. ممکن است شما فردی باشید که به سخت کوشی شناخته میشوید، یا پشتکار خوبی دارید، یا حتی در ریاضی قوی هستید. ویژگی های ظاهری مانند داشتن جثه ریز، یا جثه خیلی بزرگ و … هم در این زمینه می توانند کمک کننده باشند.

1-2. ارزش های شما

مورد دومی که در نظم بخشیدن به طوفان فکری تان می تواند کمک کننده باشد ارزش هایی است که شخص شما برای خود تعریف کرده و از آنها پیروی می کند. مثلا درستکاری، انصاف، خوش قولی، نظم و ترتیب و … می توانند از جمله ارزش هایی باشند که ما برای خودمان تعریف کرده ایم.

1-3. علایق شما

 سومین موردی که در این زمینه می تواند به شما کمک کننده باشد و به فکر هایتان جهت بدهد علاقمه مندی های تان است. این که شخص شما به چه چیزهایی علاقه دارد و چه چیزهایی را به شدت دوست دارد در اینجا مطرح میشوند. گاها این علاقه می تواند یک وسیله خاص باشد یا یک ورزش یا یک کلمه، یک کشور، یک هنر و …

1-4. افراد مهم زندگی

نکته چهارمی که برای طوفان فکری به شما کمک میکند افراد مهمی هستند که در زندگی تان حضور دارند. همسر، فرزند، پدرو مادر، دوست و یا حتی فردی که تاثیر بزرگی بر روی زندگی تان داشته است همه می توانند در این حوزه قرار گیرند و ممکن است نامی که شما در نهایت برای کسب و کارتان انتخاب میکنید به یکی از این افراد ربط پیدا کند. 

1-5. موارد الهام بخش در زندگی تان

موضوع بعدی که می تواند ایده های خوبی به شما بدهد موارد الهام بخش در زندگی تان است. هر موضوعی که برایتان الهام بخش و تاثیرگذار بوده و توانسته زندگی تان را تغییر دهد می تواند در این دسته قرار بگیرد. موارد الهام بخش می توانند یک جمله، یک اتفاق، یک شخص و … باشد و به شما در طوفان فکری تان کمک کند تا بتوانید اسم های مختلفی را روی کاغذ یادداشت کنید.  

نکته مهم: نام برندها می توانند بی معنی باشند!

نام برند شما می تواند یک کلمه کاملا بدون معنی  و ساختگی خودتان باشد و نیازی نیست که حتما نامی را برای کسب و کارتان انتخاب کنید که پرمعنی و حتی معنادار باشد. اگر بخواهیم یک مثال بارز در این زمینه بزنیم که احتمالا اکثرتان نام آن را شنیده اید می توانیم از شرکت ایکیا (IKEA) نام ببریم. نام این برند مطرح از نخستین حرف از هر هر یک از اسم و فامیل صاحب این شرکت، محل زندگی وی و مزرعه ای که در آن بزرگ شده گرفته شده است:

IKEA: Ingver Kamprad Elmtatyd Agunnarya

برند بعدی که در این زمینه می توانیم از آن صحبت کنیم برند لکسوس است که به شرکت خودروسازی تویوتا متعلق است. تویوتا میخواست برندی لوکس را به بازار عرضه کند ولی با توجه به این که این برند ماشین های ارزان قیمت . مقرون به صرفه ای را تولید می کند تصمیم بر آن شد که این محصول با نام دیگری وارد بازار شود. در نتیجه شرکت لکسوس راه اندازی شد و اینگونه تویوتا موفق شد خودروهای لوکس و گران قیمت را هم طراحی کرده و برای فروش عرضه کند. حتما می پرسید پشت نام لکسوس چه داستانی وجود دارد؟ برند لکسوس از کلمه lux گرفته شده است. در واقع حروف e و s به این کلمه افزوده شده و جای x هم با u عوض شده است تا در نهایت برند لکسوس ایجاد شده است. پ هرآنچه که طی روند طوفان فکری به ذهن ما رسیده و ما آن را روی کاغذ آورده ایم می تواند الهام بخش نام برند ما باشد. ما می توانیم از کلمات، ویژگی های شخصی مان، وسیله ها و علاقمه مندی هایمان، افراد و حتی اتفاقات در زندگی مان الهام بگیریم و نامی برای برند مان انتخاب کنیم.

  1. حسی که نام برند انتقال می دهد

مورد بعدی که برای نام برند می بایست آن را در نظر بگیریم این است که چه حسی از این نام منتقل میشود. در ادامه چند نکته مهم در این باره را با هم میبینم:

2-1. کتگوری محصول

2-2. نام با چه حروفی ساخته میشود

در ادامه کمی بیشتر به این دو مورد می پردازیم، باما همراه باشید.

2-1. کتگوری محصول

به عنوان مثال در صورتی که قرار است در کتگوری کودکان مشغول به فعالیت شویم و محصولی را برای فروش عرضه کنیم که در دسته بندی کودک قرار می گیرد آنگاه نام آن باید کاملا با محصولات موجود در کتگوری برای مثال اسپرت، بزرگسال، لوازم الکترونیکی و … متفاوت باشد.  پس کتگوری یا همان دسته بندی محصول ما نیز بسیار مهم است. این که قرار است نام انتخابی ما روی چه دسته بندی و محصولاتی قرار بگیرد از اهمیت زیادی برخوردار است و باید به ان توجه شود.

2-2. نام با چه حروفی ساخته میشود

اینکه ما برای انتخاب نام برند کسب و کارمان از چه حروفی استفاده می کنیم هم از اهمیت بالایی برخوردار است. برای مثال ممکن است برای یک برند ورزشی ما بخواهیم با نامی که انتخاب میکنیم حس قدرت به مخاطب القا شود و یا حتی حس اعتماد به نفس. اما برای محصولی که برای کودکان ارائه می شود ما می خواهیم ظرافت را منتقل کنیم. یا یک حس عاطفی به وجود آوریم. حال مهم است که ما این نام را به چه حرفی از الفبا آغاز میکنیم. مثلا واژه ای که با حرف میم آغاز میشود مرد است که اصطلاحا دهن پرکن است و در عین حال می تواند حس قدرت را هم به مخاطب القا کند. ولی برای مثال کلمه ای که با حرف ز آغاز میشود قطعا نمایش دهنده و منتقل کننده حس قدرت نیست بلمه بیشتر از ان حس ظرافت را میگیریم. برای مثال دو واژه خواهش میکنم و لطف کنید هر دو دارای یک معنی هستند اما حسی که از هر یک از این دو واژه می گیریم کاملا با هم متفاوت است. خواهش میکنم حس قوی تر و خشن تری را انتقال میدهد در حالی که عبارت لطف کنید اینطور نیست و کمی نرم تر، لطیف تر و مهربان تر است. پس توصیه می کنیم نام هایی انتخاب کنید که حتی الامکان با حرف خ که کمی خشن است شروع نشود. حتی حروف عین، غین، ط و … هم به همین شکل بوده و ترجیحا نام برندتان را با آنها شروع نکنید. سعی کنید نامی که انتخاب میکنید با الف، لام، میم، نون، ه و … شروع شوند.

  1. ویژگی های یک نام خوب

سومین موردی که در انتخاب نام تاثیرگذار برای برندمان به ان می پردازیم ویژگی هایی است که برای یک نام خوب مطرح میشوند. این ویژگی ها به شرح زیر هستند: 

ویژگی های نام خوب در انتخاب نام برند

3-1. خوش آوا

3-2. املای آسان و کوتاه

3-3. تلفظ آسان نام برند

3-4. یادآوری آسان

3-5. ظاهر به یاد ماندنی

در ادامه بیشتر با هر یک از این ویژگی ها آشنا می شوید.

3-1. خوش آوا

نخستین مشخصه ای که برای یک نام خوب و تاثیرگذار مطرح می شود خوش آوا بودن آن است. یعنی این نام باید آهنگین باشد و آوا داشته باشد. اجازه دهید باز به مثال ایکیا و لکسوس که کمی بالاتر در مورد آنها صحبت کردیم بازگردیم. هر دوی این نام ها دارای آوا بوده و کاملا خوش آهنگ هستند.

3-2. املای آسان و کوتاه

دومین موردی که برای یک نام خوب و تاثیرگذار مطرح میشود املای آسان آن کلمه و کوتاه و مختصر بودن آن است. یعنی هرقدر نام انتخابی تان کوتاه تر باشد قطعا بهتر است. واژه هایی که بین 4 تا 6 حرف دارند انتخاب های فوق العاده ای برای یک نام تاثیرگذار به شمار می آیند.  دقت کنید املای این کلمه هم باید ساده بوده و غلط انداز نباشد. یعنی به گونه ای نباشد که هرکسی آن را یک جور بنویسد. مثلا اگر شما می گویید لکسوس یا ایکیا املای آنها راحت هستند و دیگر طرف مقابل از شما نمی پرسد که چطور این کلمه را هجی میکنید.

3-3. تلفظ آسان نام برند

سومین ویژگی که یک نام خوب دارد تلفظ آسان آن است. خصوصا برای ما که فارسی زبان هستیم بهتر است نامی انتخاب شود که از نظر تلفظی سنگین و سخت نباشد. الته با توجه به این که کسب و کار ما در آمریکا و اروپا است می بایست نامی که انتخاب میکنیم برای این دسته از افراد دارای تلفظ ساده ای باشد.

3-4. یادآوری آسان

یادآوری آسان یا بهتر بگوییم به خاطر سپردن آسان هم دیگر مشخصه ای است که برای نام یک برند باید به ان توجه کنیم. این یعنی وقتی یک بار، دو بار و سه بار فردی این نام را می شنود یا آن را می بیند بتواند آن را در خاطر خود حفظ کند و در ذهنش این نام ماندگار شود. پیچیده نبودن زیاد نام در این زمینه کمک شایانی میکند.

3-5. ظاهر به یاد ماندنی

و در نهایت آخرین مشخصه ای که برای یک نام خوب ذکر میکنیم این است که ظاهر آن به یاد ماندنی باشد. همه ما خیلی از برندها را با توجه به شکل ظاهری که دارند به خاطر سپرده ایم و در ذهن داریم. در واقع طراحی لوگوی یک برند هم از اهمیت بالایی برخوردار بوده و به به یادماندنی شدن آن کمک بزرگی میکند. پ مهم است که اسمی که برای برندمان انتخاب میکنیم و لوگویی که برای آن طراحی می کنیم از نظر شکل ظاهری جذاب و به یاد ماندنی باشد. برندهایی مانند اپل، لویی ویتون، شنل، گوچی و … همگی در این دسته قرار می گیرند. در ویدیوهای بعدی حتما بیشتر به لوگو و طراحی آن می پردازیم و در مورد ان صحبت خواهیم کرد.

  1. چک کردن نام انتخابی

پس از این که از مرحله های طوفان فکری، حسی که نام منتقل میکند و ویژگی های یک نام خوب گذر کردیم و بالاخره یک اسم برای برندمان انتخاب کردیم نوبت به آن می رسد که اسم انتخابی را از جنبه های مختلف مورد بررسی قرار دهیم و ببینیم آیا نامی که انتخاب کرده ایم آیا قبلا به وسیله کسی انتخاب شده است یا خیر؟ قبل ثبت به عنوان نان یک کسب و کار هست یا خیر؟ و … در ادامه موارد مهمی که در این زمینه مطرح میشود را با هم می بینیم:

4-1. چک کردن دامنه

4-2. نام مورد نظر را در گوگل سرچ کنید

4-3. در شبکه های اجتماعی سرچ کنید

در بخش های بعدی به شرح این مرحله ها می پردازیم،با ما همراه باشید.

4-1. چک کردن دامنه

نخستین کاری که انجام می دهیم چک کردن دامنه نامی است که ما آن را انتخاب کرده و یا ساخته ایم. شما هر نامی را که می خواهید به ثبت برسانید و براساس آن یک برند را بسازید حتی اگر نمی خواهید وب سایتی برای ان داشته باشید باز هم باید دامنه مربوط به آن را خریداری کنید. وب سایت هایی زیادی به فروش دامنه مشغول هستند که بهترین آنها از نظر من bluehost است. باید در بخش بالایی صفحه روی domain کلیک کنید. سپس در صفحه ای که باز می شود نام انتخابی تان را تایپ می کنید و برای آن پسوندی مانند .com یا هر پسوند دیگری انتخاب می کنید.  در انتها هم روی گزینه سرچ کلیک میکنید. به این شکل می توانید متوجه شوید که آیا نام مورد نظر تا بحال انتخاب شده و وجود دارد یا خیر و در دسترس هست یا نه؟ اگر می خواهید برای خرید دامنه از بلو هاست اقدام کنیم این کار بین 20 تا 25 دلار برای دو سال  هزینه خواهد داشت.

مراحل انتخاب نام دامنه در آمازون
مراحل انتخاب نام دامنه در آمازون
مراحل انتخاب نام دامنه در آمازون
مراحل انتخاب نام دامنه در آمازون

4-2. نام مورد نظر را در گوگل سرچ کنید

دومین کاری که برای چک کردن نام باید انجام دهید سرچ کردن آن در گوگل است. باید ببینید که آیا شرکتی با این نام وجود دارد یا نه؟ شخصی با چنین اسمی در نتیجه جستجوها به نمایش درمی آید یا خیر؟ حتی به بخش image ها در گوگل هم بروید و آنها را هم مورد بررسی قرار دهید. گاها ممکن نامی که شما انتخاب کرده اید در کشور دیگر یا فرهنگ دیگری معنی بدی داشته باشد. پس صفحات و عکس هایی که با سرچ این نام بالا می آیند را مورد بررسی قرار دهید تا از این نظر هم مشکلی به وجود نیاید.

4-3. در شبکه های اجتماعی سرچ کنید

مرحله سوم چک کردن نام سرچ کردن این نام در سوشال مدیا و شبکه های اجتماعی است. باید ببینید که پس از سرچ نام انتخابی تان چه نتیجه هایی برای شما به نمایش درمی آیند.

پس از چک کردن نام و اطمینان از آن از هر جهت می توانید به شبکه های اجتماعی مانند اینستاگرام بروید و صفحه ای به نام برندتان برای آن باز کنید و همچنین دامنه مورد نظر را نیز خریداری کنید.

چطور یک نام خوب داشته باشیم؟

اگر 4 مورد گفته شده –یعنی طوفان فکری، حسی که نام منتقل میکند، ویژگی های یک نام خوب و چک کردن نام- را به خوبی رعایت کنید و با توجه به آنها برای برندتان نام انتخاب کنید می توانید اطمینان حاصل کنید که نتیجه نهایی تان نام بسیار خوب و تاثیرگذاری خواهد بود. قول می دهم در ویدیوهای بعدی که در همین زمینه هستند به شما سایت هایی را معرفی کنم که به شما کمک می کنند این پروسه را سریع تر انجام دهید. این وب سایت ها می توانند نام را به کمک حروف و اسامی که به آن داده اید به راحتی بسازند و حتی ایده هایی هم برای لوگو و طراحی آن را به شما خواهند داد. علاوه بر این وب سایت هایی را هم معرفی خواهم کرد که نام های از پیش آماده را برای فروش عرضه می کنند. یعنی این وب سایت ها نام هایی را ساخته، دامین مربوط به آن را خریده اند، لوگوی این نام را طراحی کرده و به ثبت رسانده اند و خلاصه یک نام آماده به شما می دهند که به راحتی می توانید از آن به عنوان نام کسب و کارتان استفاده کنید.

جمع بندی

یکی از اولین مرحله ها و البته مهمترین مرحله هایی که برای راه اندازی یک کسب و کار حال می خواهد در آمازون باشد یا هر پلتفرم دیگری بسیار ضروری است انتخاب نام برای آن است. این نام کسب و کار شما است که به کمک آن می توانید برندسازی را استارت بزنید و تبدیل به یک برند در حوزه کاری خودتان شوید. پس انتخاب درست نام به شدت از اهمیت بالایی برخوردار است. برای این که بتوانید یک نام خوب برای برند و کسب و کارتان انتخاب کنید 4 مرحله مهم می بایست طی شود:

  1. طوفان فکری
  2. حسی که این نام انتقال می دهد
  3. بررسی ویژگی های یک نام خوب برای نام انتخابی
  4. چک کردن نام انتخابی از جنبه های مختلف

در انتها هم امیدوارم این ویدیو برای شما مفید واقع شده باشد و به کمک آن بتوانید نام برندتان را انتخاب کرده، آن را ثبت کنید و برندی داشته باشید که خیلی خیلی معروف شده و همه آن را بشناسند.

برچسب‌ها
مطالب مشابه

دیدگاه‌ها

امتیاز به این مقاله
Rate this post

نام *
ایمیل *
دیدگاه *
دیگران را با نوشتن نظرات خود، برای انتخاب این محصول راهنمایی کنید
  • لطفا پیش از ارسال نظر، خلاصه قوانین زیر را مطالعه کنید
  • فارسی بنویسید و از کیبورد فارسی استفاده کنید. بهتر است از فضای خالی بیش‌از‌حدِ معمول، شکلک یا ایموجی استفاده نکنید و از کشیدن حروف یا کلمات با صفحه‌کلید بپرهیزید
  • نظرات خود را براساس تجربه و استفاده‌ی عملی و با دقت به نکات فنی ارسال کنید؛ بدون تعصب به محصول خاص، مزایا و معایب را بازگو کنید و بهتر است از ارسال نظرات چندکلمه‌‌ای خودداری کنید
  • بهتر است در نظرات خود از تمرکز روی عناصر متغیر مثل قیمت، پرهیز کنید